2013. augusztus 20., kedd

Reggel

Összeragadt szemekkel felül az ágyban, körbenéz szobájában, és a napi teendőket pörgeti végig agyában. Elvinni a gyerekeket az óvodába, bemenni a hivatalba, befizetni a csekkeket, majd felhívni a bébi csőszt, hogy délután vigyázzon fiaira mert dolgoznia kell.
Megdörzsöli szemeit, nyújtózkodik egyet majd kikel ágyából és felrakja a kávét. Szereti az ízét, és azt az erőt, amit kaphat tőle.
Megszólal a rádió. " És jönnek a hét órás hírek." Kezdi mondókáját egy nő, majd nekiáll sorolni az eddigi eseményeit a mai, illetve a tegnapi napnak.
Gyerekei fél órája fent vannak, éppen pakolnak be táskájukba, öltöznek fel, és jönnek is reggelizni. Gyorsan összeüt egy rántottát, felvágja a fél kilós kenyeret. Boltba is kell mennie. Nem így képzelte el magát harminc évesen. Élete legalját éli, pénze alig van, dolgozni csak tökéletes szervezéssel tud. Egy irodában könyvel, miközben életét írja meg különböző alakokkal vagy lényekkel tarkított novellákban. Senkinek nem mutatta még meg őket, de mindig kinyomtatja, és el is menti őket egy lejelszavazott pendrive-ra. El kellene mennie egy kiadóhoz. Hátha össze ütnek neki egy könyvet, amivel végre valami hasznosat is csinál az életében. Idős korban az ember azt hinné a napló írás felesleges. Pedig tele van rengeteg olyan eseménnyel, vagy leírással, esetleg filozofálgatással, ami sokakat segíthet, vagy majd a jövőben hasznos lesz. Főleg a gyerekeinek fejlődése. Kiszaladnak, leülnek az asztalhoz, anyjuk odamegy hozzájuk, ad egy-egy puszit az angyalok homlokára, telefonál egyet, és leül szobájában egy percre. A szomszéd gyerek zenéje áthallatszódik, a fenti szomszéd tévéje lehallatszódik. Nincs egy nyugodt pillanata. Rohannia kell állandóan. Megoldása nincsen. Örök szenvedés lesz az élete. De legalább fiait szeretetben nevelheti fel, és nem kell félnie attól, hogy rossz kezekbe kerülnek. A két gyerek a fény az életében, akik betöltik szürke napjait ragyogással, mégsem tud elég időt tölteni velük, hogy még több legyen a szeretet a szívükben. És elindul a nap, beindul az autó motorja. Hangos dudálások az úton, az utca zajong. pedig még csak fél 8-at üt az óra.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése